Estetikk og kvalitet betyr høyere verdi

Når vi investerer større summer i bolig eller næringsbygg, ønsker vi som oftest best mulig uttelling for investeringen vår. Noen av de viktigste faktorene for høyere verdi på leilighet, hus eller næringsbygg, er estetikk og kvalitet.

Glassrekkverk estikk

Faktorer for økt verdi

Noen av de viktigste faktorer for økt verdi for alle typer bygg, i tillegg til lokalisering og omgivelser, er estetikk og kvalitet. Først og fremst må kvaliteten gjenspeile forventningene til kjøper. De fleste ønsker ikke å betale en høyere pris enn de må om de oppdager at fasader, bad eller kjøkken må renoveres, for eksempel. Om man ønsker å kjøpe et hus og oppdager at badene i huset ikke er i henhold til standard, så revurderer vi gjerne prisen vi ønsker å betale. Eller om leiligheten vi vil kjøpe har et kjøkken som må totalrenoveres for å kunne fungere som vi ønsker.

Men estetikk er like viktig. Et hus som er kjedelig og traust oppnår ikke eksepsjonelle verdier i markedet. Det de fleste virkelig faller for, er noe som stikker seg ut blant mengden.

Noe som vekker følelser i dem og ikke bare tilbyr alle basisfunksjoner som et bygg skal ha. En stilig fasade som gjenspeiler omgivelsene er ekstremt viktig. Løsninger som glassrekkverk, glassfasader og andre spesielle valg til løsninger, vil gjøre at flere vil være mer villige til å betale litt ekstra for å bo i leiligheten, huset, eller eventuelt for å flytte firmaet sitt inn i den bygningen.

Estetikk med glassrekkverk

I de rette omgivelser og med den rette designen på resten av bygningen, oppnår man ofte bedre estetikk med glassrekkverk. Ved å benytte glassrekkverk som rekkverk på trapper, balkonger og terrasser oppnår man ofte et moderne og stilig utseende på bygningen. De fleste lar seg fasinere av bygg som har et moderne og nytt preg. Det er ikke bare på fasader vi ønsker estetisk gode løsninger, men også innendørs i bygget.

I et næringsbygg legger man ofte mye vekt på inngangspartiet da dette er det første kundene opplever når de besøker bygget. Et moderne inngangsparti kan ofte bruke forskjellige løsninger av glassrekkverk og annet for å skape en hyggelig og moderne atmosfære.

Like viktig for alle typer bygg

Det er ikke bare i næringsbygg man med fordel kan tenke på estetikk, for eksempel med glassrekkverk, men det er like viktig for alle typer bygg. Om vi bygger vårt egent hus ved vannkanten, vil vi gjerne at huset vårt skal gi et positivt inntrykk på forbipasserende, enten om de passerer på veien foran huset, eller i båt på sjøen eller innsjøen.

Hvis fasaden på huset legges merke til og gir et positivt inntrykk på de som ser den, vil dette være en viktig faktor for markedsverdien. Når huset en gang legges ut for salg i fremtiden vil det gi utslag på takst og salgspris om fasaden er kjent blant kjøperne fordi de har lagt merke til den i forkant.

En leilighet som selges har også store fordeler ved å være estetisk tiltalende. Det som lokker kjøpere til leiligheter er bildene i annonsen. Og om disse gir inntrykk av å at dette er et moderne og stilig objekt, er det mye mer sannsynlig at flere potensielle kjøpere tar turen innom.

Ivareta verdien

Ivareta verdien på din investering ved å ta vare på det estetiske, så vel som kvalitet og funksjonalitet. For eksempel bør man jevnlig holde glassrekkverk og glassfasader rene slik at man enkelt kan fortsette å holde dem rene fremover.

Estetikk og kvalitet, blant annet ved hjelp av glassrekkverk, er nødvendige faktorer for en høyere verdi på bolig eller næringsbygg.