Fordeler med bildeler på nett

Det er flere fordeler med å handle bildeler på nett. Når man handler bildeler i fysiske butikker er man avhengig av at butikken tar inn akkurat dine deler, eller at de kan bestille de delene du trenger.

I tillegg er ikke bildel-butikker like tilgjengelige for alle. Noen bor såpass langt unna butikkene at de må bruke en del tid for å få tak i delene de skal ha, og de er også avhengige av at butikken faktisk er åpen når de har anledning til å dra dit. I mindre byer er det ikke uvanlig at bildel-butikker stenger kl 16 eller 17, og kun er åpne på hverdager, og da er det ikke så enkelt om man jobber til 16 hver dag.

Priser er alltid en utfordring i forhold til bildeler. Skal man ha original deler, så er dette som oftest vesentlig dyrere enn uoriginale deler, og for noen bilmerker kan de være vesentlig dyrere enn tilsvarende originale deler for andre merker. Etter hvert som kjøp av bildeler på nett er blitt mer og mer populært, så har også EU-reglement blitt tilpasset til å legge til rette for økt konkurranse innenfor dette området.

Bildeler hjem i posten

En av de store fordelene når man kjøper bildeler på nett, er at man kan få tak i de delene man trenger selv om man ikke bor rett i nærheten av en bildel-butikk. Når bildelene sendes hjem i posten, så er dette en praktisk løsning for alle. Det er mulig å bestille bildeler på nett som leveres på døra, eller man kan velge å hente dem selv på postkontoret. Dette er både en fordel for forbruker og for leverandør.

Det gjør at det potensielle markedet kan være vesentlig større for en aktuell nettbutikk som selger bildeler på nett. På denne måten vil nettbutikker i denne bransjen ha en ganske stor potensiell inntektsmulighet. For forbrukerne betyr dette økt konkurranse, og dermed lavere priser. Man får ikke bare fordelen med at man kan få tak i bildelene man trenger uten å dra til nærmeste butikk som selger bildeler, men man kan også få fordel ved å slippe å dra til en fysisk butikk hvis man rett og slett ikke har tid og anledning til å komme seg til butikken på grunn av jobb eller annet.

Konkurranse senker priser

En vesentlig fordel man får fordi det tilbys bildeler på nett er den økte konkurransen som følger ved at flere ønsker å tjene noen av kronene som finnes i denne bransjen. Økt konkurranse betyr lavere priser. De fleste har ikke noe imot å betale mindre for bildelene de trenger hvis de kan. Ikke bare senkes prisene på grunn av den økte konkurransen, men EU har også endret reglementet slik at man kan benytte bildeler fra andre leverandører.

Man har blant annet innført regler som tilsier at bilprodusenter må gi andre produsenter muligheten til å lage tilsvarende deler. Selv om man benytter disse bildelene, eller leverer bilen til service til et annet verksted enn merkeverkstedet, så skal garantien fortsatt være gyldig.

Bildeler nett

Du finner deler til alle biler

Når du kjøper bildeler på nett er det lettere å finne frem til de delene du trenger. Du behøver ikke dra fra butikk til butikk for å finne delene, men kan bare søke frem en annen nettbutikk om du ikke finner det du skal ha hos den første du sjekker. Du kan også enkelt finne frem til brukte bildeler på nett, eller deler til spesielle biler eller til veteranbiler, enten nyproduserte eller brukte.

EU-regler gir gode alternativer til originaldeler

EU-reglementet er nylig blitt endret slik at det skal være enklere å konkurrere om kundene. Bilprodusentene kan ikke lenger nekte deg garanti om du benytter uoriginale deler eller om du benytter et uavhengig verksted til å utføre service på bilen. Hvis bilprodusenten mener du har benyttet for dårlige deler i forbindelse med en reparasjon, så ligger bevisbyrden på bilprodusenten og ikke på forbruker.