Hva kreves av vedlikehold av Thuja-hekk?

For at man skal få en vellykket Thuja-hekk, så kreves det at man følger noen krav når man planter hekken. I tillegg til at den plantes i næringsrik jord, så er det også viktig at man følger noen krav til avstand mellom plantene som varierer mellom de forskjellige variantene. Men når du først har fått hekken plantet og fått den til å vokse fint hos deg, så er vedlikeholdet ellers forholdsvis enkelt.

For at hekken skal beholde et frodig utseende og at den skal være jevn og fin, så er det en fordel å passe på å holde kontroll over veksten hvert år. Hvis en hekk skal forbli jevn og ha riktig høyde, så må høyden tilpasses. Dette er en jobb som er praktisk å gjøre når våren kommer. Utover dette så klarer hekken seg fint så lenge den får vann slik at den ikke tørker ut. Du behøver ellers ikke gjøre noe spesielt med hekken for at den skal forbli grønn om vinteren. Dette er hardføre planter som håndterer vinterklimaet.

Estetisk vedlikehold

Estetisk vedlikehold er noe man alltid bør tenke på i forhold til en hver hekk, og det gjelder også en Thuja-hekk. Hvis man benytter en Thuja-hekk til å avgrense eiendommen, så ønsker de fleste å ha en jevn hekk som ikke sperrer for utsikt. For å oppnå dette, så må den klippes med jevne mellomrom. Gjør man dette om våren, så har man en passelig høyde og fasong på hekken hele sommeren gjennom.

I hovedsak så er det ikke så mye mer vedlikehold du behøver å tenke på enn dette. Så lenge jorden den vokser i forblir næringsrik og den får nok vann, så vokser hekken og trives i mange år uten at du behøver å gjøre noe spesielt utover dette.

Enkelt å holde ved like

En Thuja-hekk kan kjøpes på ThujaPlanet.com og er enkel å holde ved like, og dette er også grunnen til at mange velger den når de skal ha en hekk på eiendommen. Den krever ikke stort mer enn at du vanner den litt hvis regnet uteblir. Utover det så klarer den seg stort sett fint med næringen den får fra jorda den vokser i. Den trenger vanligvis ikke tilførsel av mer gjødning eller annet. Det viktigste er at Thuja-hekken får nok vann slik at den overlever. Utover det, krever den ikke noe særlig vedlikehold.

Hvordan holde hekken vintergrønn?

Men hva må man så gjøre for at Thuja-hekken skal være vintergrønn? Man behøver ikke å foreta seg stort for at den skal pynte opp eiendommen med sin grønne farge også om vinteren. Den beholder fargen sommer som vinter, og klarer å finne den næringen som trengs for å overleve. Thuja-hekk er derfor en løsning som passer for de fleste. Du behøver ikke være spesielt bevandret i hagearbeid og vedlikehold av alle typer hageplanter, men trenger i hovedsak å få plantet den riktig slik at røttene får bre seg fritt rundt i området hvor den er plassert. En Thuja-hekk gir deg en grønn og fin hekk i flere år.